När?

Gudstjänster firas i princip varje söndag klockan 11.00 i Furulid Equmeniakyrkan Badstrandsvägen 2 Motala. Alla är välkomna att delta! Från och med sommaren 2019 kommer vi vara i vår nybyggda kyrka på Furulid i Varamon. Under sommaren är gudstjänsterna kl 10.00

Vad?

I gudstjänsterna dit alla är välkomna möts vi för att lova Gud, sjunga, be och lyssna till bibelordet. Vi samlar också in en frivillig kollekt. En gång per månad firar vi nattvard tillsammans. När du kommer in i kyrkan möts du av våra kyrkvärdar. Om du vill får du psalmbok och även en agenda där det står vad som händer under gudstjänsten. De hjälper dig också gärna om du undrar över något.

Tillgänglighet

För dig som har svårt med trappor är det enklast att gå in på baksidan av kyrkan. Då kommer du direkt in i kapprummet. Där finns även handikappanpassad toalett. För att komma till kyrksalen håller du vänster när du kommer ut ur kapprummet. Det finns blå psalmböcker med större text ( men utan noter) för den som önskar. Dessa hittar du längst bak i kyrkan. I kyrksalen finns hörselslinga.

För dig med små barn eller bebis

Ingång finns från baksidan av kyrkan. Den ingången är också lättast att ta om man har med en barnvagn och inte vill ta den i trappor. Vi har barnstolar för de små. Finns inga framme så säg bara till så ordnar vi det. I köket finns mikro där du kan få hjälp att värma bebismat.

Söndagsskola för barnen

För barnen som vill finns möjligheten att vara med på söndagsskolan under tiden de vuxna firar gudstjänst. Där får de lära sig mer om Jesus och andra viktiga personer i bibeln. Vi lyssnar till bibelberättelser, samtalar, pysslar sjunger och mycket mer. Vi börjar tillsammans med de vuxna i kyrksalen och efter ett tag går barnen iväg till söndagsskolan. Söndagsskolan passar barn från ca 4 år och uppåt. Vid behov delar vi in i mindre grupper efter ålder. Du som förälder, mor-,farförälder eller annan vuxen är givetvis välkommen att följa med barnet om du vill. Söndagsskolan träffas de flesta söndagar men undantag förekommer vid till exempel lov.

Kyrkkaffe

Efter gudstjänsterna serveras kyrkfika med kaffe, te eller saft och fikabröd. Det är ett tillfälle att få sitta ner och umgås och samtala med varandra. Glutenfritt och sockerfritt alternativ finns. För fikat är det frivillig avgift.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid välkommen att höra av dig till kyrkans expedition

info@equmeniakyrkanmotala.se

Varmt välkommen!