Sommarens gudstjänster och samlingar

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti firar Equmeniakyrkan Motala och Sjökumla Missionsförsamling gemensamma gudstjänster. Och från den 1 juni kan vi äntligen börja fira gudstjänst tillsammans på plats på Furulid. På samma gång minskar vi frekvensen för livestreamade gudstjänster via Youtube till varannan söndag. Följande datum sänds gudstjänsten via webben: 27 juni, 11 och 25 juli samt 8 och 22 augusti. De gudstjänster som webbsänds kommer att hållas inomhus för att underlätta för våra tekniker, men med möjlighet att sitta ute och lyssna på gudstjänsten. Övriga gudstjänster, och andra större samlingar, sker utomhus när vädret tillåter.
Regeringens och Folkhälsomyndighetens nya regler innebär att vi kan vara 50 deltagare på anvisade sittplatser inne i kyrksalen plus medverkande under juni månad. Kyrkvärdarna har i uppgift att anvisa platser och i sällskap upp till fyra personer får man sitta tillsammans. På dörrarna till kyrksalen finns en planritning som visar hur sittplatserna är fördelade mellan besökare respektive medverkande. Utomhus kan vi däremot vara så många som vi har sittplatser att erbjuda under hela sommaren.
Från den 1 juli kan antalet besökare på gudstjänster och samlingar inomhus ökas ytterligare, förutsatt att myndigheternas kriterier för minskad smittspridning med mera uppfylls. Då det fortfarande gäller att hålla avstånd innebär det att totalt 70 personer kan vistas inne i kyrksalen och andaktsrummet samtidigt, inräknat medverkande.

Publicerat den 3 juni