Du är här:Start > Start > Om oss

- Vad roligt att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Var finns vi?

Vi finns i den bruna kyrkan mitt i Motala (mitt emot stationen). Från och med sommaren 2019 kommer vi att flytta all vår verksamhet till vår då nybyggda kyrka på Furulid i Varamon.

Parkering

Kvällar och helger går det bra att parkera på parkeringen bredvid kyrkan. Dagtid är den skolgård och man behöver då parkera någon annanstans.

Vår församling

ldag är Equmeniakyrkan Motala (tidigare Motala Missionsförsamling) en del av Equmeniakyrkan som är en kyrka som har sina rötter i 1800-talets väckelserörelser. Vår församling är faktiskt mer än 150 år gammal. Vi tror att Gud har skapat varje människa unik och fantastisk med egna gåvor och personlighet och det är något vi gärna vill lyfta fram i vår kyrka. Våra samlingar är öppna för alla oavsett om man är medlem eller inte. Välkommen som du är!

När vi träffas

Navet i vår kyrkas arbete är gudstjänsten på söndagar. Då träffas vi för att vara tillsammans med Gud och varandra. Nattvarden är en särskild högtid för oss när vi får konkret påminna oss om Jesu död och uppståndelse och på nytt tar emot det nya livets kraft för att orka leva våra liv i vardagen.

Under veckan träffas vi i olika sammanhang för att dela ett intresse och samtidigt dela tron och livet med varandra. Vi vill vara en kyrka för hela livet. Hos oss hittar du verksamheter för små och lite större barn, ungdomar, familjer, vuxna och äldre. Välkommen att titta runt och se vad som kan passa dig.

Omsorgsgrupper

I en stor församling kan det vara skönt att också få finnas i ett mindre sammanhang där man kan komma människor nära och dela tankar och funderingar och hjälpas åt när det är tufft. Vår församling är indelad i smågrupper (omsorgsgrupper) som både  hjälps åt med det praktiska arbetet i kyrkan, men som också ofta träffas för att samtala om tron, läsa Bibeln och be tillsammans.

Vem bestämmer?

Församlingen väljer en styrelse som har ansvar för församlingens verksamhet.
Tillsammans med församlingens anställda arbetar man med övergripande frågor.
Församlingsföreståndaren (som oftast är pastorn) har ett särskilt ansvar för det
andliga ledarskapet. I större frågor avgör församlingsmötet där alla medlemmar har en röst var.
Vill du veta mer om hur den lokala församlingen eller den nationella kyrkan är
organiserad kan du söka dig vidare under Equmeniakyrkan.

Inför framtiden

Vi längtar efter att ännu mer bli en gemenskap som växer, där vi alltmer upptäcker egna och andras gåvor och där nya människor känner sig hemma, kommer till tro och vill vara med. Du är alltid välkommen att ta kontakt med någon av oss eller komma förbi och se hur vi har det.  Med önskan om Guds välsignelse

Vill du vara med?

Om du vill gå med i församlingen är Du hjärtligt välkommen att ta kontakt med vår pastor:

EvaMarie Brännström
eveamarie@qumeniakyrkanmotala.se