Du är här:Start > Start > Vår tro

Vad vi tror på

Vi har det gemensamt att vi tror på Gud som vår Far och på hans son Jesus Kristus som kom till världen för att rädda alla människor. Vi tror också att den helige Ande är vår vän och Hjälpare i det kristna livet. Vi tror att man kan bli Guds barn bara av nåd och att det är ingenting man kan förtjäna. Hela livet får vi sedan följa Jesus och lära av hans exempel tills den dag vi dör eller när han kommer tillbaka till jorden och hämtar oss. Och allt detta vill vi att alla människor ska få höra talas om!

Vi känner gemenskap med alla andra kyrkor och tycker om att göra saker tillsammans. En sak som skiljer oss en del från andra kyrkor är att man blir medlem när man själv önskar det, och att man kan döpas antingen som barn eller som ung/vuxen. Hos oss kan man också barnvälsigna sitt barn, vigas och begravas.
Vill du veta mer om vad vi tror på sök på Equmeniakyrkan.